This blog belongs to

Monday, December 7, 2009

AKU KINI

Salam bloggers!!!!!!!





ehem!! ehem!! Testing..testing 1 2 3...helo..helo...ok..ok...

Wahai orang2 kampong....kini ASMIDAR anak Pak man sudah tak available lagi...
Nak tau pasai apa , cek dah ada bopren balik...huh!!! Nak buat macam mana Allah te mukan
jodoh ngn budak Aloq staq... I LIKE ALOQ STAQ BOY....

Entry yg lepas baru ja aku cerita pasal aku jadi janda... Edah tak abis lagi,aku dah sangkut
ngan mamat nih....haiyoooo....
Actually aku nk free from any relationship...tp disaat aku berduka lara n ke-lonely-an
tetiba mamat ni masok line lak...
Cara aku kenal beliau ni sgt lah express n sgt lah cam budus2...
Perkenalan kami bermula di Facebook...Pada mula nya aku sgt lah menyampah ngn beliau..
Sebab2 aku menyampah ngn dia :
1 . Beliau suka comment ntah hape2 kat pict aku
2 . Beliau adalah kenalan ex bopren aku 3 . Beliau sgt gedix..

Setelah berbulan2 berkawan thru Fb...n berbulan2 dia mntak num fon aku tak bg..
Macam mana nk bagi dah aku menampah kat dia...
1day ada something happen yg aku rasa aku nk kenal dia lagi n lagi
Lastly,ntah tetiba tergerak hati kami keep in touch thru hanpon plak...
Everyday dia kejut aku bangun pagi n put aku to sleep...
Mula2 crush2 je....takat crush2 tu normal lah..buat bodoh sudah
Last week skolah aku call suh amik SPM cert...aku dah kelam kelibut nk kena balik Kedah
Aku dah pening pikir nk stay umah sapa n sapa nk bawak aku g skolah.
Bapak jauh skolah teknik pendang...dh la skolah aku dok dalam hutan...
Pikir punya pikir last2 jumpa gak org yg aku nk mntak bantuan...
Once dia bg green light,tros aku beli tiket balik negeri tercinta...

30.11 aku sampai lah aku d Sahab Perdana..
owh... rasa macam org KL balik kedah lak..haha..gila lah lupa daratan btol aku...
bapak lama aku tak balik kedah almost 7 bulan tak balik... org alor staq tak tak sedar
diri..hahahahahaha
Di saat aku tungu punya tunggu beliau dtg amik dan Alangkah terkezut aku,beliau n abah beliau datang amik aku...owh...(bapak mertua menyambot menantu)
Time tu tersipu2 malu+control ayu+ cakap pon lemah lembot ja haku...
Biasalah jumpa org tua mmg la kene bercara...nti org kata kurang ajaran plak...

Mula2 aku igt aku nk check in hotel mane2 je....yelah, nk umah Tokwan aku cam jauh lak pastu nk g skolah lg...
Tetiba Beliau kata abah dia bg green light tido umah dorank...OMG!!! cam tak percaya
Aku dah rasa terharu gila babi dah...Pastu kitorank g makan sume..
Then sampai lah umah family beliau...


Time tido lak aku telah meng-take over bilik beliau...abah dia kata beliau harus tido luar n aku boleh menjajah bilik beliau...
Badan punya letih tp takleh tido lah plak...tipa kali aku g tempat baru mesti susah aku nk tido....
Since aku takleh tido,aku pon paksa dia bersengkang mata teman aku yg takleh tido ni tgok tv...



Keesokan hari nya 01.12.09 , after breakfst n hantar abah beliau ke skolah kami pula
meng-take over kereta Jazz abah beliau untuk pergi ke skolah...
Sampai skolah, aku jumpa cikgu Fuad kene ceramah berlori skit n dia lepaskan aku balik...
Then kami menuju ke Penang...kami naik ferry....gila romantik n ditiup2 angin...
watched muvee ninja assassin n jalan2....macam2 lah...


Dah puas pusing Penang,kami balik astar....dalam perjalanan Beliau propose aku..aku dh pening....tp aku gtau dia aku kene pikir dulu masak2..tetiba beliau ajak pergi rumah paklang n maklang beliau pulak....

Aduh!!! aku cuak dowh bab2 nk kene jumpa org2 tua...
tp Mak lang n paklang bukan seperti org2 tua biasa..dorank gila sporting layan aku... ramah tamah...serious best!!! seolah2 kami macam dh kenal lame..padahal 1st time jumpa...


02.12.09 lak,aku rasa cam liat ja nk balik KL...cam na lah aku tak liat..aku gila happy dok ngn dia n family dia...tp terpaksa balik gak...sebelom balik sempat lagi kami p tgok muvee 2012 kat alor star mall..Beliau beli tiket bus pukul 5.30...dh setel bersalam salaman ngn abah beliau n sedang menunggu aku berlepas ke KL...(cewah!! berlepas mcam naik flight jah) dia propose aku aku lagi n sih aku bg jawapan....tp lidah terkelu untuk berkata2...tak mau pon aku tak jawap..mau pon aku tak jawap...budget pemalu lak aku...so dia suggest aku kawap ngn bahasa isyarat plak...dia kata kalu aku buat flying kiss kat dia masa bus nk bertolak makna nya aku accept dia..tp kalu aku buat bodoh makna nya cinta nya i tolak...

Dan....JENJENJEN!!!!!!!!!!
Aku flying kiss kat dia...dan aku nmpak dia lompat kat Sahab Perdana tu...
So declare lah kami as a couple on 2.12.09



TAMAT





NAMA BELIAU MUHD NUR AZZAHARI dan aku sangat sayang pada beliau.....