This blog belongs to

Monday, August 3, 2009

Lately..........................69




Tension!!! Tension!! Tension!! Otak aku dah berat sgt..there is too much things that I kept inside me..makin umur aku meningkat hari demi hari makin aku tension n bengang,,rasa cam taknak jd dewasa..aku nk jd kanak2 umur 9 tahun ..tak payah pk banyak..g skolah, main ngn kawan2,makan pakai tersedia, n part paling best bila nk buat pape boleh nyusah kan org tua....sumpah best jd kanak2….tp skunk, I need to manage everything by ma self..uuuuwaaaa!!!! every step aku buat,kesan dia pon akan datang kat aku lik…kalu baik step yg aku buat,elok la kesan nya kat aku…dan sebalik nya la… pening2!!! Umur aku dah 20 but ape yg dah aku achive n ape yg aku dapat?? The answer is NOTHING!!! 20 years old for nothing..gila la….baik mati je time kuar perot mak aku….astaghfirullah!!! jahat btol molot aku..tak reti bersyukur langsung…talking about happiness lak…what kind of happiness yg aku dah rasa n dapat???mmmmm…takda…. kalu ada pon kebahgiaan datang hari ni,,,esok dah ilang…yela….mana ada yg kekal dlm dunia ni..hmmm..who I am today is bcoz what I hv done yesterday..n what I am doing today,I will get the consequences 4 tomorrow…but sumtimes I got that consequences from their mistake…sampai satu tahap dendam n amarah bermaharajalela dalam diri aku…tp sapa lah aku nk pertikaikan sume tu..apa yg aku leh buat cuma run away from it..why i supposed to run away?? Maybe I afraid to face it… the problem hasn’t solved yet …makin bertimbun adalah..Why me??? Kenape aku skali yg kene dapat…

Asyik memikir problem yg ntah abad bila akn selesai or myb takkan selesai, I forgot 4 those always b here 4 me…mama n kak anis..n the person who just came into ma life...thankz God 4 the gift…i should learn to be a better person n find the way how to thru all


5 comments:

wafee said...

hey i kan ada ;)

gal wrote said...

hey girls, semua org pun mesti ade masaalah punya..lg2 bende2 yg mcm u fikir ni..it's ok..peringkat umur mcm ni, mmg u kene fikir..lg bgus dr u buat x tau je.. :p at least, u try to work out with something kn?hehehe..hargai semua yg u ada..remember, life is not a problem to be solve, but a gift to be enjoy..tp bukan lah enjoy sentiasa.. :) daaa~

UsE_RiEz said...

hidup bukan pilihan,namun harus dijalani.. apapun yg terjadi, hidup mesti diteruskan~

fhad said...

hye.. masalah u ni sume org akan penah alami.. u know wut.. tu sume dugaan dalam kehidupan.. jgn la u salahkan diri sendri.. u bole ubah cara idop u.. macam kite pilih warna dalam kehidupan kita.. if kita pilih warne putih maka putihlah jlan kita.. begitu jugak sebalik nye.. bykkan bersabar dan berdoa ok.. i pun penah tertanya2 dulu macam u... urm.. now i da bes blaja n da kje.. so da xpikir bende2 camni lagi.. u bz kan diri je ok..

Syafiqah Nabila said...

ala sayang.just go with the flow.insyaalah,everything will be just fine.everyone are going thru the same phase.so tye tye orang yang lebih berpengalaman ok.