This blog belongs to

Wednesday, June 24, 2009

Love..!!
The person who makes you the happiest
Can makes you hurt the most...
Love is like wine
When U have too much of it
U begin to act stupid...
Never ignore the person who
LOVE U! CARE FOR U! MISS U!
because.....
One day u may wake up from
ur sleep and realize that
u have lost the Moon
While counting for the Stars....
I miss U when ur far away
I think about U night and day
Even If we cant be together
I'll miss U now and forever....
Knowing sum1 like U
has made me happy in a million way
and if I ever have to let U go
I would like to find a million reasons to make U stay...
I woke up "SMILING" as I remember I have sum1 like U
and I hope many years from now
I would still wake up "SMILING" for the same good reason...
A million words would not bring U back,
I know because I've tried..
Neither would a million tears,
I know because I've cried...


p/s thankz 2 one of ma fb frens 4 giving diz words..

Friday, June 19, 2009

MALAM AIR MATA

Masok hari ni dah 4 hari aku demam n serangan jepun..so emosi agak tak stabil la..hari2 aku diselubungi ngn keemoan dan kementalan...nasib baik da kak anis n adik2 aku yg pramatang n muncho2 noty..mama dah la takda outstation..uuuwwwaaa..mak pula tak call pon...tp hari kedua aku dapat call dr mak..hehe..tp yg tak best nye taik telinga aku cayaQ dek kene berleteaQ ngan dia coz tak g clinic.."mak,cool2 nah..jgn marah akak sgt..satg bertambah demam akak..cam la dia tak tau anak cam na anak dia"..n thankz kat sahabat2 yg care n suh aku makan ubat tp tak berhasil pujukannya ya...try next time yea!! lebiu all..
Pada hari ketiga mama dah lik dgn pelbagai ole2 yeah..ntah tetiba time petang badan aku bertambah panasnkepala aku berat sgt n mata aku pedih sampai mecurah2 air mata...oowh..baru aku teringat pagi tu aku g terjun swiming pool ngan baby..hahaha...mama n kak anis takda so aku lah perenang ala2 memerang..hampir sejam aku berenang ketepian n exercise dalam air...cam na exercise dalam air?? haha...aku n adik je tau..
Dah puas mandi aku naik umah n aku tengok kat cermin aku menjerit..Aaarrrggggghhh!!! aku itam...badan aku da burn n cam zebra da...huhu..pelik oo..slalu mandi tak burn pon... arini leh burn...huh!! no wnder la aku demam gatai p terjun pool time2 demam..salah sapa?? salah baby sbb ajak aku..sory yea baby for blaming u..haha...
Pastu aku pon g masok bilik n tengok kak anis tengah layan perasaan..tetiba hati aku menjadi sayu..kerna esok adalah hari pengakhiran nya..uuu..aku pon join sekaki layan perasaan bertambah emo aku time2 demam cam ni...tetiba muncul adik aku yg paling bacin di muka pintu..muncul saja muka dia kami tau bencana akan menimpa.. tetiba dia kata" nk dengar lagu best tak?? adik pasang ek??" kami buat bodo je kat dia n malas nk layan dia sbb masing tengah layan perasaan..alu pon pusing badan tido meniarap..Actually aku n kak anis di dalam group perempuan yg failed in love..wanna join our club??tetiba lagu sedey berkumandang di handfone dia..lagu pilihan beliau adalah Kepergiaan ku by Ruth Sahanaya+Tercipta untukku by Ungu+Kenangan Terindah by Samsons+Ma all by mariah carey...masa lagu Ma all di mainkan aku tersentap n terdengar kak anis menagis..pastu kami masing mencurah2kan air mata sampai sedu sedan..kan aku dah kata adik muncul mesti da bencana berlaku...kak anis nanges aku tak pujuk n aku nanges pon kak anis tak pujuk..tetiba adik da cuak n lari g panggil mama..setiba mama di bilik mama usap pala kami dua org n ceramah la sekilo dua dan adik kene marah...padam muka adik!! hahaha..pastu sempat lg mama buat lawaking nk jodohkan aku ngan shapiq montel n abu gemok untuk kak anis..
Akhirnya mama berjaya buat kami tergelak...lalu kak anis pon hug n lap air mata aku...tu la kelebihan jadi adik..huahaha..

Actually bila kita sakit demam pe yg kita perlu kan adalah kasih syang n perhatian...tu lah sebenarnya ubat yg paling mujarab...thank 2 Lala coz rajin melayan aku time2 demam n bersengkang mata ym n msg aku..tidak lupa juga wafi n taro..toce


Adik bacin a.k.a punca bencana air mata kami
Lala yg care time2 aku demam...harap2 ikhlas hendaknye yea

Wednesday, June 17, 2009

I FALLIN LOVE





Aku dilema..TIDAK!!!!!!!

Monday, June 15, 2009

MISS LONELY

Saat ni aku rase sunyi sgt..

Aku pon tak tau pe yang wat idop aku sunyi

Sedangkan aku still da mama,kak anis,adik n baby..

Aku closed gila kot ngan depa..

Pape pon g aku wat sume ngan depa

Tunging terbalik aku pon ngan depa

Kira nya depa la segalanya bg aku skunk…

Thanks God 4 da gift…

But no matter what ma mum Asmarina is da best thing I ever had

walaupon aku tak penah dok ngan dia..

Masuk bulan ni dah 6 bulan aku menyingle(single)

Sebab aku single kot aku bohsan tahap platypus..

Bukan aku tak mo cari bf tp laki zaman skunk macam tenuk kat Africa.

Africa da tenuk ke???

Takpelah…laki yg baik dan menepati cita rasa aku da di grab org da..

Yang jambu2 gay plak..yang ensem n stylo playboy..

yang tinggal cume laki spesis paraok je(muka pecah umah+perangai cam setan)..

Laki paraok nk wat pa…skupang pon tak leh pakai..

Nampaknya terpaksa la aku menunggu lagi..

Tak tau brapa lama lg…



CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN

  1. Lelaki sejati (bukan 50-50)
  2. Muslim
  3. Akil baligh
  4. Waras akal fikiran
  5. Good looking(muka bersih+tak comot+pakaian kemas)
  6. Ilmu agama dan dunia( nti nk bimbing aku n anak2 aku)
  7. Bekerjaya(tokan dadah takmo walupon kaya raya)
  8. Penyayang(sayang aku n org yang aku sayang..jgn dok syang pompuan lain lak)
  9. Jujur
  10. Tegas
  11. Setia
  12. Terima segala kekurangan dan kelebihan aku seadanya..
  13. Tidak berdengkur( especially bunyi cam jet perjuang)

CIRI-CIRI BUKAN LELAKI IDAMAN
  1. smoke ( aku sempot..tak pasal2 aku mati awal..kalu nk gak kene berenti la)
  2. drunk
  3. drug
  4. kaki clubbing( tak leh nti dia jumpa girl sexy n cantik2)
  5. Playboy
  6. pukul pompuan
  7. panas baran
  8. rambot colour kuning berkarat
  9. tindik lidah,telinga or mane2 jela
  10. terlalu ensem n terlalu stylo(ramai pompuan kejar)


Aku rasa aku tak la demand sgt..aku cuma nk yg terbaik je tok diri aku..

nk buat laki tros ni

Kalu anda menepati sume syarat2 ini boleh la isi form yea..heehe


Eh2..takmo la...Bila pk2 lik aku rasa nk love after married la..

Cam best je..nampak nya bertahun la lg aku menyingle..

I still waiting for him..

Him??sape??

Bakal laki aku la..

Sapa??

Aku pon tak tau…tunggu je la…kalau tak muncul jadi la anak dara tua…


"oH tuhan kirim kan aku...kekasih yang baik hati...yang mencintai aku...apa ada nya.."


GENTING


Muka pening nk muntah




aku..kak anis..abg

Wednesday, June 10, 2009

PANGKOR ISLAND

da best picture kat sana...

kaka anis

Happy Familia lebiu all
mermaids daratan
Ketiduran aku+baby
Kayak aku+adik
Cantikkan
Banana boat

Jalan2 malam2

sisters
adik2 ku yang pra matang
terserlah keDONGGAan dahi ku n keSEPETan mata ku
muncung ku cam ikan puyu


Hai…hai…hai… I am back!!!!

I just back from Pangkor yesterday..huahaha

Its was great!!! Aku g sana pon sempena FAM trip and family trip..dua dalam satu

Actually that is 1st time aku g Pangkor..hahaha..

Sangat kecian n sangat jakun aku yea..Dok saja utara tapi pangkor pon tak penah g..

Its awesome bercuti ngan mama,kak anis,abg,adik,syafiq and baby(sangat naughty)..

Tr

Aku nak cerita ni...Benda yang paling takut sekali waktu naik banana boat…

Aku rasa cam nk mati pond a..especialy time banana boat jatuh dan kami pon jatuh sampai tersedak air masin..uhuk2..lepas tu aku terpaksa berenang2 ketepian tapi tak sampai2..tu yang aku pelik…cam na nk sampai ombak kuat…nasib baik la hero2 pra matang aku da tuk rescue aku..

Then aku naik plak kayak…aku naik ngan adik..tapi yang kayuh kayak adik sorank je…aku dok relex ja…tiba2 ombak jadi kuat dan skali lagi kayak kami terbalik dan aku tersedak and tertelan and masuk idung air masin..sangat pedih…

Aku punya sis,kak anis tak jejak air laut langsung...huh..

Tapi yang pasti aku sudah itam...burn



P/S : kalau sesiapa yang rasa tingin nk holiday kat pangkor gitau aku k...aku leh kasi harga baik punya... jgn lupa contact aku...all pictures are touched by merpatyputeh69




Wednesday, June 3, 2009

KEBODOHAN PEREMPUAN dan KEBABIAN LELAKI


Ari ni aku bukak blog uncle aku...tetiba dia buboh pic .. sangat sedey..
Seperti nya keadaan ini dah terjadi kat aku..
owh...aku sangat photogenic yea.. sgt perasan!!
Tapi tetap terasa emo bila tengok pic ni.
Kebanyakkan manusia yang bernama LELAKI adalah seperti ini
Tidak pernah cukup apa yang mereka ada
Dan mereka merasa kan aksih sayang mereka terlalu banyak melimpah ruah sampai perlu
di beri kepada yang lain..

aku tak kata semua lelaki nah...aku kata kebanyakkan...oleh itu kaum Adam jangan mara aku yea.